Ho’oponopono

Tyttärelläni oli tänään tentti. Saatoin hänet autolla yliopistolle. Etsimme tosi pitkään parkkipaikkaa. Oivalsin ajatusteni pyörivän sitä rataa, että ei täältä paikkaa löydy. Kerroin Netalle asiasta ja sanoin, että nyt saamme paikan, ja jos emme, se on ok. Harjoitin tietoisesti vetovoiman lakia. Kerroin universumille mitä haluan, mutta päästin irti niin, että kaikki on hyvin, kävi miten kävi. Ei mennyt kuin pari minuuttia ja löysimme paikan.

Teimme yhdessä pienen kävelyretken, minkä jälkeen minä lähdin kävellen kylille ja kotiin. Auto jäi Netalle. Kävin asioilla, ostin ruokaa ja suuntasin kämpille. Matkalla tajusin, että kotiavain jäi autoon. Salamannopeasti muistin Ho’oponoponon. Niinpä aloin itsekseni hokea Thank you. I love you.

Ho’oponopono on menetelmä, joka pitää tiukassakin tilanteessa pinnalla. Sen sijaan, että alkaisin sättiä itseäni tai muita, menettäisin malttini ja voimani, pidän itsestäni huolta Ho’oponoponon avulla. Toistamalla lauseita thank you, I love you olen rauhallinen ja kiinnostunut siitä, mitä minulle tapahtuu. Alan ajatella, että tapahtuma on minulle tarkoitettu ja se opettaa minulle jotain. Kykyni ratkaista ongelmia ja vuorovaikuttaa ihmisten kanssa on tässä tilassa aivan eri luokkaa, kuin siinä vaihtoehtoisessa, vanhassa, josta minulla on vuosikymmenten kokemus =)

Ho’oponoponoa voi hyödyntää vaikka missä. Ensimmäisen kerran käytin sitä, kun sain ylinopeussakon. Mitä hyötyä on murehtia asiaa, johon ei voi vaikuttaa? Miten turhaa on ajatuksin lyödä itseä ja mahdollistaa negatiivisen fiiliksen kehä? Kokeile Ho’oponoponoa, kun kohtaat haastavan ihmisen tai haluat saada asiat rullaamaan paremmin.

Kävelin kotiin, minulla ei ollut kännykkää. Pyöritin mielessäni Thank juuta ja love juuta. Olin hyvällä mielellä ja päästyäni pihalle mietin, mitä teen kunnes joku tulee ja avaa oven. Aloin tehdä joogan tapaisia liikkeitä ja hyräillä biisejä. Odottaminen ei ollut laisinkaan tylsää. Pari kertaa kävi mielessä, että nyt voi sulaa kauppakassissa. Voi voi =)

Pian joku talon asukkaista tulikin ja lainasi kännykkäänsä. Saimme huoltomiehen paikalle, ja avauskulukin oli näin päiväsaikaan kohtuullinen. Odotan likkaa kotiin ja alan valmistaa meille herkullista lounasta – yhtä kokemusta rikkaampana. Thank you. I love you.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

6 vastausta artikkeliin “Ho’oponopono”

 1. Ootkos kokeillut? 😉

  Teitty tuo ei onnistu -ajatus pitää huolen siitä, että ei onnistukaan. Mut meissä on niin käsittämättömät voimavarat, joista emme ole edes tietoisia…

  No ei vais, jos sulla on tapa joka toimii, niin sehän on pääasia 😉 Kiitos paljon kommentista ja oikein kivaa viikonloppua!

  Tykkää

 2. Kyllä mullekin toi Annien menetelmä passaa paremmin. Parit reippaat perkeleet, niin johan helpottaa kummasti! Mut ei toi Ho’oponoponokaan hoopompi vaihtoehto ole – paikassaan. Tosin aika mahdottomalta tuntuisi oikein suuressa ketutuksessa ruveta tänkjuuta ja ailavjuuta veisaamaan.

  Tykkää

  1. Se mikä tuntuu mahdottomalta, on sitä. Mitä tapahtuukaan kun/jos päästät irti siitä ajatuksesta? Luoja yksin tietää ;). Kiitos Juha!

   Tykkää

 3. Hopotus on kuin pesulla kävisi. haastetta tuo se että hyvät ystävät eivät ymmärrä puhdistaa ja sitten saa puhdistaa, kun toinen ei sitä ymmärrä tehdä. Mutta niin tämä elämä menee vastuutaan kanniskellen

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: