Millaisen prinssin sinä haluat?

Moni toivoo löytävänsä unelmiensa prinssin tai prinsessan. Suosittelen, että teet listan hänestä. Kirjoita ylös kaikki, mitä haluat hänen olevan.

Kun lista on valmis, katso miten hyvin itse täytät nuo toiveet. Oletko itse sitä mitä toivot toiselta? Jos et ole, kaikki on edelleen hyvin. Nyt sinä tiedät, mitä asioita haluat itsessäsi ”työstää”. Rakastan toistella Mahatma Gandhin sanoja: sinun pitää olla muutos, jonka haluat maailmassa nähdä.

Tätä kuvaamaani yksinkertaista mallia voi käyttää myös muissa ihmissuhteissa – onpa kyse sitten työkavereista, pomosta tai vaikka ystävistä. Meillä on usein paljon odotuksia, mutta emme aina anna samalla mitalla.

On hyvä kysyä itseltä myös, miksi haluan kumppanin. Huteria vastauksia ovat: en pärjää yksin, en halua olla yksin, tunnen oloni tyhjäksi, taloudelliset asiat, koska muillakin on puolisot, tarvitsen jonkun, joka rakastaa minua jne. Tällaiset vastaukset ovat siitä hyviä, että ne kertovat sen, että emme vielä ole itsemme parhaita ystäviä.

Tärkeintä on, että tulemme ensin itsemme parhaiksi ystäviksi. Vasta kun arvostamme ja rakastamme itseämme, voimme arvostaa ja rakastaa muita. Niin yksinkertaista se on 😉

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

6 vastausta artikkeliin “Millaisen prinssin sinä haluat?”

 1. Mielenkiintoista. Periaatteessa olen neuvon kannalla, mutta sitten kun pitäisi oikeasti istua alas ja listata asiat…tulee tyhjyys.

  Itse en ole koskaan osannut sanoa mitä toivon prinsessaltani. Siis tyyliin sen ja sen värinen tukka, huumorintajuinen jne. Väliäkö sillä onko brunetti, blondi vai punapää tms. Ja tietenkin nauraa mun välillä kuivalle ja välillä (välillä tarkoitan useasti) rivolle huumorille. Itsestäänselvyyksiä. Ja mitä väliä mistä ruuasta hän tykkää, tai harrastuksilla jne. Asiat kuten huomioonottavaisuus, romanttiset eleet jne ovat myös itsestäänselvyyksiä.

  Loppuviimeksi olen sitä mieltä, että kun sen oikean löytää niin sen tietää. Ja silloin ei listalla ole väliä.

  Ai, tästähän pätkästä tulee ihan sellainen olo, että mä en listoja kaipaa eli pidän itseäni täydellisenä. En sitä tarkoita.

  Monet vetovoiman laista puhuvat ehdottavat listan tekoa. Monet jopa kertovat itse tehneensä listan ja sitten vuosien päästä hoksaneet listan toteutuneen kumppanissaan.

  Mietin mistä siinä on pohjimmiltaan kyse. Haluan ajatella, että listan tehnyt on ollut sielutasolla yhteydessä tulevaan kumppaniinsa ja listannut juuri ne asiat, jotka pätevät siihen kyseiseen ihmiseen. Sen sijaan, että on tehnyt päästään ’ruokalistan’ ja marssinut kauppaan.

  Tykkää

  1. Moi ja kiitos!

   Minä en tykkää listoista, joissa keskitytään vain siihen, mitä halutaan toiselta. Siinä jää hyvä ajatus kesken. Minua kiehtoo juuri se, että listan voi kääntää itseen. Ja tosiaan hiusten värit sun muut on aika epäolennaisia 🙂

   Ajatelen, että tällä esittämälläni tavalla listaa voi käyttää, vaikka olisi loppuelämänsä ilman kumppania. Ja tosiaan systeemiä voi käyttää myös muiden ihmissuhteiden kanssa. Tämä on mielestäni yksi tie lähemmäs itseä, mutta niitä on monia 🙂

   Sanoit, että listaa miettiessäsi tulee tyhjyys. Voisiko olla, että et anna listan tulla?

   Olennaista on tietysti se, että mitä haluamme ja miten asiat nyt ovat. Jos haluamme muutosta, nämä ovat silleen mukavia keinoja, että näistä tuskin on mitään haittaa. Toisaalta yksi keino kolahtaa yhteen ja toinen toiseen.

   Kaikkea hyvää sinulle,

   lenita

   Tykkää

 2. Moi, löysin sivusi joitakin viikkoja sitten, hienoa luettavaa, toivon että useammat löytäisi ne, kiitokset :-{>

  Olen kanssasi samaa mieltä, mutta joskus koen siltikin pientä yksinäisyyttä, tuntuu olevan hieman vaikea löytää samankaltaisia ihmisiä, rakkaudellisia ja avoimia jotka eivät olisi niin mielensä vallassa. Taisit kirjoittaakin tästä jossain aiemmin, elämme juuri nyt taivasten valtakunnassa :-{>

  Tykkää

  1. Kiitos, että löysit blogini ja vielä osallistut näin!

   Minun on helppo samaistua kommenttiisi.

   Viestisi sai minut ajattelemaan, että lienee mielen kepposia sekin, että samanhenkisiä ei ole helppo löytää. Tuntuu, että sellainen olettamus on vallalla joka suunnassa. Niin moni meistä kokee olevansa erilainen/kummajainen, jotenkin joukkoon sopimaton. Kuinka monen julkkiksenkin suusta nuo sanat on kuultu :).

   Rakkauden näkökulmasta se ei mielestäni voi olla totta. Olemme tietysti erilaisia, mutta hyvässä mielessä. Ainutlaatuisia. Uskon, että loppujen lopuksi olemme yhtä.

   Mitä jos me rakennamme tästä henkisyydestäkin sellaisen oman poteron? Olemme varsin taitavia lyömään raamatullakin päähän. Peloissaan ihminen rakentaa aseen mistä vaan. Entä jos me vain yksinkertaisesti pelkäämme läheisyyttä? Ja ennen kaikkea itseämme? Uskon vakaasti, että etsivä löytää :).

   Tykkää

 3. Kiitokset hyvistä näkemyksistäsi, pitkästä aikaa sait pohtimaan itseäni oikein toden teolla :-{>

  Samaa mieltä että voimme rakentaa myös henkisyydestä suojan muuta maailmaa vastaan ja luoda tai vahvistaa näin kuortamme. Ja tunnistan kyllä tuota vieläkin itsessäni, pienessä pojassani, joka on joutunut kasvamaan yksin, paeten ”pahaa” maailmaa. Ja joka jatkaisi näin opittuja toimintamalleja, vetäytymällä suojaansa, ja ettei kukaan ymmärrä minua. Mutta onnekseni jossain vaiheessa löysin myös aikuisen miehen sisimmästäni, joka nyt ymmärtää ja osaa rakastaa tuota pientä poikaa :-{>

  Olen myös samaa mieltä kanssasi että vaikka jokainen yksilönsä syntyessään niin olemme yhtä. Valitettavasti vaan monia jotka eivät näe tätä, ja hienoa että olet lähtenyt auttamaan heitä tällä polulla. Olemme jokainen Täydellisiä sisimmässämme. Ja varma myös että etsivä löytää :-{>

  Tykkää

  1. Kiitos Pekka

   Samaa mieltä. Minä uskon myöskin siihen, että voimme saada huikeita aikaan olemalla itsellemme vanhempia. Voimme ottaa sen pienen meissä syliin ja lullata :). Olen tehnyt sitä ihan silleen asiakohtaisestikin, riippuen siitä mikä asia kulloinkin on noussut pintaan. Ja kiittänyt siitä toiminta- tai ajattelutavasta, jonka pienenä kehitin. Se palveli silloin, mutta nyt voin päästää siitä irti, koska se ei palvele enää ja olen jo aikuinen. Olin pitkään pahoillani siitä, että vanhempien kanssa en voi jutella näistä asioista ja kokemuksista, mutta nyt ymmärrän, että toisia ei voi pakottaa. Sitä paitsi saamme loistavia vastauksia ja ohjausta sisältämme, kunhan vain kysymme ja sallimme. Samoin saamme lohdutusta, luottamusta, ymmärrystä, kunnioitusta jne.
   Lenita

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: