Lahjavinkkejä 2

Lahjavuoret tuntuvat huonolta ratkaisulta yhä useammassa kodissa. Moni miettii, miten saada asiaan muutos. Joulun jälkeen päätetään, että ensi vuonna tilanne muuttuu. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että jatkossa ei osteta mitään, paitsi pienille lapsille. Kun lumi tulee maahan, pyhät lupaukset unohtuvat ja taas ollaan samassa kierteessä.

Ehkä siirtymä runsaudesta nollaan on liian kova? Saksalainen nuori ystäväni kertoi, että heidän perheessä ostetaan yksi lahja jokaiselle. He arpovat kuka ostaa kenellekin. Onpa lahjaan käytettävä enimmäishintakin sovittu. Neiti kertoi systeemin toimivan hyvin. Pari muuta tuttavaani on kertonut siirtyneensä samanlaiseen kuvioon ja tyytyväisiä ovat hekin.

Tuo saattaisi olla toimiva malli monelle meistä? Uskon, että lasten lahjoissakin kannattaisi satsata mieluummin laatuun kuin määrään. En tarkoita, että suosittelen ostamaan kallita lahjoa, vaan tarkoitan, että en lähtisi tavoittelemaan sitä lahjapinoa. Mieluummin pari kolme kunnon lahjaa kuin kymmenen pakettia rihkamaa.

Hienompi elämys ja miksei opetuskin lapsille voi olla vaikka tämä, jonka tein eräänä aattona siskoni lasten kanssa. Ostimme kukkakimppuja ja menimme erääseen vanhustentaloon. Pyysimme henkilökuntaa ohjaamaan meidät niiden vanhusten luokse, joiden luona ei jouluna vieraita näy. Niinpä me sitten koputimme heidän ovilleen, pyysimme saada laulaa ja annoimme kukkakimpun kullekin. Se oli kerrassaan ihana kokemus!

Ajatelkaamme tänä jouluna luovasti ja laajasti.

Tekijä: Lenita Lehtonen

Minusta on ihana ihmetellä elämää ja ihmisiä, kirjoittaa ja höpöttää. Intohimoni on auttaa ja palvella. Rakastan luontoa ja autan ihmisten hylkäämiä koiria. Olen työskennellyt vuosikymmeniä viestinnän, koulutuksen ja hyvinvoinnin parissa. Olen toiminut pitkään yrittäjänä ja viestintäkonsulttina. Koulutukseltani olen merkonomi ja terveystieteiden maisteri.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: